SKORI WEBLAPJA
Letöltés
Innen néhány ingyenes(free), és ugyanakkor hasznos fájl tölthetö le........

Elsöként kiemelnék pár multimédia lejátszó programot, amelyek ingyenesek, és ugyanakkor igen jók, számos elönnyel rendelkeznek más (akár fizetös) programokhoz képest.

MPlayer: A program kizárólag a nevében hasonlít a windows média player-hez, valójában semmi köze nincs hozzá. Képes szinte az összes ismert videó/hang formátum lejátszására - anélkül, hogy bármilyen kodeket kellene telepítenünk a windows alá, ugyanis mindent tartalmaz ami a lejátszáshoz szükséges. Néhány lejátszható file: Pl. DivX , XviD, SVCD, VCD, Audio CD, avi, mpeg, mov, asf, wmv, mp3 stb..... Korrektül kezeli és többnyire automatikusan felismeri a felirat fájlokat is a filmekhez! De pl. mp3 lejátszásra is használható, illetve képes az internetes rádió és tv adások hallgatására ill. megjelenítésére is. Az MPlayer eredetileg linuxhoz készült, de létezik windowsos verziója is. Ennek megfelelöen az MPlayer.exe program parancssoros - de a könnyebb kezelés miatt többféle grafikus felület, úgynevezett frontend segíti a használatát. Ezek indíthatók az MPF.EXE-vel vagy az MPUI.EXE-vel. A programot nem kell külön telepíteni, elegendö a letöltött fájlt kicsomagolni egy mappába és máris használható. A program talán leggyengébb pontja a DVD lejátszás - ami bár müködik de nem a legtökéletesebben megy. Továbbá a kezelése is kicsit szokatlan, de jó megoldású, ugyanis billentüzettel lehet: pl. fényeröt 1,2 hangeröt 0,9 gombokkal, gyorkeresést pl. a kurzorgombokkal használhatunk
A program innen letölthetö:
MPLAYER kb. 13,5Mb teljes változat. Ha a letöltött fájl kiterjesztését átnevezzük exe-re akkor önkibontó rar-csomagként használható (futtatható).
MPUI kb. 3,4Mb minimális változat, csak az MPUI frontendet és a gyakoribb fájltipusok lejátszásához szükséges adatokat tartalmazza.

VLC player: Szintén egy igen jó multimédia lejátszó, az mplayer-hez hasonlóan MINDENT lejátszik ami ott fel van sorolva, anélkül, hogy bármilyen kodeket kellene telepítenünk. A program jól használható DVD lejátszásra is, hajlandó menüvel ellátott DVD-t is menü nélkül lejátszani - ezzel átugorva a felesleges intrókat, figyelmeztetéseket és más sallangot! Ezen túlmenöen DVD-röl készült CDimage (pl. ISO) fájl-t rádobva is lejátssza a filmet úgy mintha magát a lemezt tettük volna be a lejátszóba!! A programot elöször BeOS alatt láttam, de létezik linuxos, windowsos és még sokféle operációs rendszerhez készült változata. Az MP3 zenék nagyon jól szólnak vele, szerintem jobb mint a windows beépített lejátszója, vagy a winamp. Internetes rádiók és tv-k használatához is szuper! A VLC player egyszerü külseje ellenére számos további érdekes lehetöséget rejt - mindenképpen érdemes kipróbálni!
A program innen letölthetö:
VLC kb. 8Mb VLC player windowshoz - telepítö program
VLC kb. 9,5Mb VLC player windowshoz telepítö nélküli simán másolható változat. Ha a letöltött fájl kiterjesztését átnevezzük exe-re akkor önkibontó rar-csomagként használható (futtatható).
Ide kivánkozik még a VLC player régebbi verziója is, ugyanis a napokban kipróbáltam a VLCplayer jelenlegi (0.85) verzióját egy Windows98-at futtató számítógépen, és egy hibaüzenet kiséretében megtagadta a müködést. A régebbi (0.84a) verzió viszont jól müködött, ezért elérhetövé teszem ITT
Az utóbbi idöben többször is frissült a VLC player, ezért nem biztos, hogy mindig lesz idöm kitenni ide a legfrisebb verziót. Akinek a legfrisebb verzióra van szüksége az letöltheti a http://www.videolan.org/ címröl. Itt megtalálhatók a windows-os verzión kivül a különbözö linuxos, és egyéb op.rendszerekre készült verziók is (Mac OS X, BeOS, stb).

További letöltések:
Outpost Firewall Az Outpost tüzfal régebbi verziója, ez még ingyenes - és majdnem olyan jó mint a régi AtGuard.
(Sajna az ATG némelyik gépen, NT alapú rendszeren nem müködik jól -még nem tudom miért)
FLV to AVI Converter FLV videóból AVI gyorsan, jó minõségben.....
AutoGK AutoGordianKnot 2.40 -> DVD-böl (vagy bármiböl), DivX, XviD könnyedén......
DVD decrypter DVD grabbelö-másoló progi
VIA Hyperion VIA 4in1 driver - minden VIA chipshetes alaplaphoz kötelezö :-)
FTP server Egyszerü, jó, könnyen használható, ingyenes FTP szerver
Photofiltre Otthoni használatra ingyenes képszerkesztö program + magyarítás
Gomoku Találtam egy free "amöba" játékot. Expert fokozaton már baromi jól játszik!
Easy Subtitler Egy jó kis program, különbözö tipusu filmfeliratok konvertálásához, javításához!
Shide Saját programozási kontárkodásom egyik eredménye (2005). Eredetileg ablakok eltüntetésére és megjelenítésére készült, de annál SOKKAL többet tud. Megviccelhetünk valakit, hogy pl. eltüntetjük vagy letiltjuk a START gombot, esetleg átírjuk, egyes programok meglevö, de rejtett gomjait is elöcsalogathatjuk. Helpje nincs :) mindenkinek rá kell jönni a használatára, szerintem könnyen kezelhetö. (a változások nem véglegesek csak a memóriában történnek) Azt hogy még miket tud nem sorolom fel, aki használja majd rájön! Súlyos 30kB-nyi :) az egész program.
MiniChat Szintén egy saját készítésü program (2003), szintén "óriási" méretü: 36kb. Ez egy IP alapú chatprogram, UDP csomagokban küldi el a beírt szöveget a partnereknek. Ahoz, hogy komunikálni tudjunk a program segítségével, ismernünk kell a partnerünk IP címét, és lehetöleg azonos porton kell kapcsolódnunk. Nem szükséges szerver hozzá, a beszélgetés résztvevöi között közvetlenül mennek át az adatok. Persze lehetne továbbfejleszteni, csak most éppen nicns rá energiám :) Régebben helyi hálózatban használtuk üzenetküldésre (mert ez akkor is müködött amikor nem volt itthon internet) Telepíteni nem kell, elég felmásolni egy mappába és lehet indítani.
Tesla.exe Kis méretü (kb.30kb), saját készítésü program (2007). Tesla tekercsek rezonancia frekvenciáját és még néhány adatát lehet meghatározni vele, a fizikai méretei alapján.
A program kb. ugyanazokat a számításokat végzi el mint a lejjebb található excel táblázat, de nem szükséges hozzá táblázatkezelö program.

Oszcilloszkóp Oszcilloszkóp program hangkártyához
Generator Generator program hangkártyához
trafo_full.xls Összevontam jónéhány számítást egy táblázatba.
Transzformátor méretezés, rezonancia frekvencia, tesla tekercs, rezonáns tápegység, stb... számítások.