SKORI WEBLAPJA
Eladó cuccok

Ide olyan dolgokat fogok feltenni amiket eladnék (esetleg elcserélnék).

Csereajánlat esetén írd meg mit miért adnál cserébe, lehetõleg küldj fotót is.
Eladó 12V-os tápegységek !!!!! katt ide!
Sok helyen van bevezetve éjszakai áram, vagy újabb elnevezése szerint vezérelt áram, amit csúcsidõn kívül kapcsol be az elektromos mûvek, és fõleg fûtésre, és villanybojlerhez használatos. Ez olcsóbb mint az éjjel-nappal biztosított áram, de manapság a ki-be kapcsolgatás teljesen véletlenszerû szokott lenni, csak annyi tudható, hogy kb. napi 8 órányi fûtést ad a bojlernek.
Ez sok esetben kevés, és néhányan ilyenkor a nappali áramról szeretnék pótolni a hiányzó melegvízhez szükséges energiát. Kézzel átkapcsolni a fogyasztót a nappali áramra meglehetõsen macerás, ezért sokan szerelnek (szereltetnek) fel mágneskapcsolós megoldásokat, amelyek az éjszakai áram meglésekor arra kapcsolják a terhelést, ennek szüneteiben pedig a nappali áramra.
Egy villanybojler esetében ez teljesen jó megoldás, hiszen elsõdlegesen az olcsóbb éjszakai áramot használja, de ha ez kevés, akkor a drágább nappaliról is tud fûteni. Az egyetlen probléma, hogy a mágneskapcsoló mûködési ideje alatt egy kis idõre megszünik a feszültség, és ezt bizony néhány fogyasztó nehezen tolerálja. Amennyiben a nappali és az éjszakai áram azonos fázisú, akkor az átkapcsolást meg lehet valósítani úgy is, hogy a mágneskapcsolót a mûködési ideje alatt egy félvezetõs áramkör áthidalja.
Így gyakorlatilag kiesés nélkül, szinte észrevétlenül történik meg az átkapcsolás.
Erre a célra készült az alábbi készülék:

A fotón látható, készre szerelt átkapcsoló készülék ára ELKELT

Bõvebb, frissebb információk az átkapcsolóról! KATT ide!

A Tesla tekercs elkelt!

Mint a fotón is látható, ez a verzió már igen komoly szikrákat produkál. 24V-os tápegységrõl, vagy 2db 12V-os zselés ólomaksiról szoktam üzemeltetni. Utóbbi esetben (is) figyelni kell, hogy a tényleges tápfeszültség ne legyen 25,5V-nál nagyobb.
A kimenõ feszültség 100kV feletti, kb. 12...15cm távolság átütésére képes.
A legkisebb tápfeszültség amirõl már mûködõképes 14V körüli.
video[1] megtekintése a youtube.com -ról     video[2] megtekintése a youtube.com -ról